Εργοθεραπεία

Τι είναι η εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία είναι μία επιστήμη που μέσα από τη χρήση θεραπευτικά κατευθυνόμενων δραστηριοτήτων, στοχεύει στην ανάπτυξη ή την αποκατάσταση ικανοτήτων του ατόμου, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο (WFOT,2010).

Αξιολόγηση Εργοθεραπείας

Το Ινστιτούτο Παιδιού και Εφήβου συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πότε πρέπει να επισκεφθώ έναν Ειδικό Θεραπευτή

Το Ινστιτούτο Παιιδιού και Εφήβου συμβουλεύει να επισκεφθείτε άμεσα έναν Ειδικό Θεραπευτή για αξιολόγηση Εργοθεραπείας στην περίπτωση που:

  • ο δάσκαλος ή νηπιαγωγός παραπέμπει το παιδί σας σε κάποιον ειδικό για αξιολόγηση.
  • υπάρχει γνωμάτευση από Δημόσιο Φορέα με Διαταραχή Ελλειμματκής Προσοχής-Υπερκινητικότητα, δυσκολία στη λεπτή κίνηση ή στον αδρό συντονισμό.
  • οι γονείς παρατηρείτε δυσκολίες ή ελλείψεις στο παιδί σας σε κάποια από τα παρακάτω αναπτυξιακά ορόσημα λεπτής και αδρής κίνησης.

Παρακάτω παρατίθενται τα στάδια φυσιολογικής ανάπτυξης της λεπτής και αδρής κίνησης. Εάν διαβάζοντας τα διαπιστώνετε πως το παιδί σας δεν αναπτύσσει φυσιολογικά την κίνηση επισκεφθείτε άμεσα έναν ειδικό για αξιολόγηση.

Στάδια φυσιολογικής ανάπτυξης της λεπτής και αδρής κίνησης

Λεπτή Κίνηση

12 έως 18 μηνών, το παιδί σας θα πρέπει να :

18 μηνών έως 2 ετών, το παιδί σας θα πρέπει να :

2 έως 3 ετών, το παιδί σας θα πρέπει να:

3 έως 4 ετών, το παιδί σας θα πρέπει να:

4 έως 5 ετών, το παιδί σας θα πρέπει να:

Αδρή Κίνηση

12 έως 18 μηνών το παιδί σας θα πρέπει να :

18 μηνών έως 2 ετών, το παιδί σας θα πρέπει να:

2 έως 2,5 ετών, το παιδί σας θα πρέπει να:

2,5 έως 3 ετών, το παιδί σας θα πρέπει να:

Είναι σημαντικό να ειπωθεί πως το κάθε παιδί παρουσιάζει τους δικούς του ρυθμούς ανάτυξης. Ωστόσο τα παραπάνω στάδια αναφέρονται σε ένα μέσο όρο φυσιολογικής ανάπτυξης λόγου τον οποίο οι γονείς πρέπει να έχουν ως δείκτη.

Εάν ανησυχείτε πως το παιδί σας παρουσιάζει ελλείμματα σε σχέση με την ηλικία του πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε Ειδικό Θεραπευτή ώστε να πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη αξιολόγηση.

Αξιολόγηση Εργοθεραπείας

Το Ινστιτούτο Παιδιού και Εφήβου συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το Ινστιτούτο Παιδιού και Εφήβου και η αξιολόγηση

Το Ινστιτούτο Παιδιού και Εφήβου απαρτίζεται από έμπειρους, καταρτισμένους Ειδικούς Παιδαγωγούς οι οποίοι αξιολογούν το κάθε παιδί ατομικά βασισμένοι σε σταθμισμένα και αναγνωρισμένα τεστ.

Η εμπειρία των θεραπευτών του Ινστιτούτου Παιδιού και Εφήβου βοηθά στο να αντιμετωπίσουν το κάθε παιδί με ξεχωριστό τρόπο βασισμένοι σε πολλούς παράγοντες όπως το οικογενειακό περιβάλλον, τυχόν προβλήματα υγείας του παιδιού και άλλες σημαντικές πληροφορίες οι οποίες συμβάλλουν σε ένα αξιόπιστο και επιστημονικό αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες αυτές δίνονται κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης των γονέων με την Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Παιδιού και Εφήβου κα Αμμάρι Ναταλί.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται μέχρι τις 9 το βράδυ

Ας το παραδεχτούμε: είναι μέρες που ο ύπνος των παιδιών είναι απλά …

Διαβάζοντας στο σπίτι

Παιδεύεστε κάθε μέρα για να πείσετε το παιδί σας να τελειώσει τις εργασίες …

Πόσα δώρα είναι αρκετά στις γιορτές;

«Μαμά πόσα δώρα θα μου πάρεις τα Χριστούγεννα»; Τη στιγμή που το αγγελούδι …