Λυκούργου 6 Χαλάνδρι - 210 67.40.368

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται μέχρι τις 9 το βράδυ

sleeping

Ας το παραδεχτούμε: είναι μέρες που ο ύπνος των παιδιών είναι απλά ένα μαρτύριο και που πολύ απλά δεν δέχονται να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους. Αυτές τις φορές είναι που αρκετοί γονείς από εμάς έχουμε κάνει το λάθος πολύ απλά να παραδοθούμε, να το δεχθούμε  και ν’ αφήσουμε τα παιδιά να δουν τηλεόραση ή να παίξουν video games μέχρι αργά. Όμως, αυτό που μέχρι τώρα δεν ξέραμε είναι ότι έτσι, άθελά μας, τα βλάπτουμε. Μπορεί να μην είναι προφανές, όμως ο επαρκής ύπνος που ξεκινά από τις 9 το βράδυ αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξη και την υγεία τους. Το αντίθετο δε είναι έως και επικίνδυνο.

(more…)

Διαβάζοντας στο σπίτι

studying

Παιδεύεστε κάθε μέρα για να πείσετε το παιδί σας να τελειώσει τις εργασίες του ή να συγκεντρωθεί για να κάνει τα μαθήματά του; Δοκιμάστε αυτά τα tips που μπορεί να κάνουν τη διαφορά!
(more…)

Πόσα δώρα είναι αρκετά στις γιορτές;

apo-pou-irthan-xristougenna-02«Μαμά πόσα δώρα θα μου πάρεις τα Χριστούγεννα»; Τη στιγμή που το αγγελούδι σας θα σας κάνει αυτή την ερώτηση, ίσως είναι πια αργά να του μιλήσετε για τη συμβολική του αξία και τη χαρά που αντλούμε όταν τα προσφέρουμε. (more…)

Για ποιους λόγους ένα παιδί μπορεί να αισθανθεί μοναξιά;

4757913318_6c0556c598_o

Η μοναξιά είναι ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι πολλά μικρά παιδιά κατανοούν την έννοια της μοναξιάς και αναφέρουν ότι αισθάνονται μοναξιά. Όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας, αισθάνονται πολλές φορές μοναξιά. Όποιος και αν είναι ο λόγος , ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως νιώθει ένα παιδί που είναι μόνο του. (more…)

Τι να κάνετε αν τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε σχολείο;

gia-mamades-photo-nea-eidhseis-to-paidi-sas-den-uelei-na-paei-sxoleio

Πολλά παιδιά ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο. Μπορεί να μην απολαμβάνουν το ίδιο την κάθε ημέρα, αλλά σε γενικές γραμμές, τους αρέσει να περνάνε τον χρόνο τους με τους φίλους του και να μαθαίνουν καινούρια πράγματα.

Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν και κάποια παιδιά τα οποία φοβούνται να πάνε στο σχολείο. Για αυτά τα παιδιά το σχολείο μπορεί να τους δημιουργήσει τεράστιο άγχος και αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να παραπονιούνται για διάφορα σωματικά συμπτώματα όπως: Πονοκέφαλο, Στομαχόπονο, Πόνος στο στήθος, Ναυτία, Ζάλη, Πόνος στις αρθρώσεις.

(more…)

Πότε πρέπει να πάω το παιδί μου σε παιδοψυχολόγο ;

Πότε πρέπει να πάω το παιδί μου σε παιδοψυχολόγο ; Είναι φυσιολογικό τα παιδιά να βιώσουν περιστασιακά κάποια προβλήματα καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Βιώνουν συγκρούσεις στο σπίτι πάνω σε θέματα όπως είναι η εκπαίδευση της τουαλέτας, ο ύπνος και το διάβασμα.

Φράσεις που δεν πρέπει να πείτε στα παιδιά και γιατί?

fraseis&paidiΟρισμένες από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες και φαινομενικά θετικές φράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί γονείς στα παιδιά τους είναι πραγματικά καταστρεπτικές για την ψυχολογία των παιδιών. Παρά τις καλές προθέσεις των γονέων κάποιες φράσεις διδάσκουν στα παιδιά να σταματήσουν να εμπιστεύονται το εσωτερικό τους σύστημα καθοδήγησης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν λιγότερες πρωτοβουλίες και να εγκαταλείπουν εύκολα όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

(more…)

Μήπως το παιδί σας φοβάται στον ύπνο του; Τι φταίει; Τι μπορείτε να κάνετε;

Γιατί το παιδί μου έχει νυχτερινούς φόβους; Νυχτερινοί φόβοι: το σκοτάδι, τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι και ο φόβος να κοιμηθεί μόνος του/μόνη της. Αυτή είναι η ηλικία η οποία η φαντασία των παιδιών μεγαλώνει και μπορούν να φανταστούν καινούρια και τρομακτικά πράγματα τα οποία πρέπει να φοβούνται.

Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα;

Πώς να αντιμετωπίζουμε το ψέμα των παιδιών μας; Όταν πιάνετε το παιδί σας να λέει ένα ψέμα, είναι φυσικό να αισθάνεστε προδομένοι, πληγωμένοι, θυμωμένοι και απογοητευμένοι. Αλλά η αλήθεια είναι η εξής: το ψέμα είναι φυσιολογικό. Είναι λάθος, αλλά είναι φυσιολογικό.

Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά

Σημεία προσοχής • Όταν ένα παιδί δεν τα πάει καλά στα μαθηματικά, δεν υπάρχει λόγος αμέσως να υποθέσουμε ότι έχει κάποιο είδος ειδικής μαθησιακής δυσκολίας τύπου Δυσλεξία ή Δυσαριθμησία.

  • 1
  • 2