Λυκούργου 6 Χαλάνδρι - 210 67.40.368

Χώροι δημιουργικής απασχόλησης συνεργαζόμενοι με το Ινστιτούτο Παιδιού και Εφήβου

Πολλές φορές οι γονείς μας ρωτάνε να τους συστήσουμε χώρους όπου θα μπορούσαν να περάσουν δημιουργικές ώρες απασχόλησης με τα παιδιά τους και που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Ο περιορισμένος χρόνος των γονιών σε συνδυασμό με το φορτωμένο πρόγραμμα του παιδιού παρακίνησε την ομάδα του Ινστιτούτου Παιδιού και Εφήβου να ασχοληθεί προσωπικά και να συστήσει υπεύθυνους χώρους για χαρά και δημιουργικότητα.

Οι παρακάτω χώροι δεν αντικαθιστούν το ρόλο του Ινστιτούτου Παιδιού και Εφήβου το οποίο είναι αρμόδιο να αποκαταστήσει όποια διαταραχή παρουσιάζει ένα παιδί αλλά δίνει ώρες παιχνιδιού και δημιουργικότητας που κάθε παιδί έχει ανάγκη.

Μέσα από τη δημιουργία ομάδων παιχνιδιού σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας στόχος είναι τα παιδιά και οι γονείς να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους αλλά και με άλλα μέλη της κοινωνίας, να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, να δραστηριοποιηθούν σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος και να έχουν ίσες ευκαιρίες στην δημιουργική απασχόληση και τη ολόπλευρη καλλιέργεια τόσο τη σωματική όσο και τη πνευματική.

Μέσα από προγράμματα και δράσεις για γονείς και παιδιά όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, δημιουργική απασχόληση, ομάδες γονέων-παιδιών, ομιλίες, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, εκδρομές και πολύ παιχνίδι δημιουργήσαμε μια νέα για τα Ελληνικά δεδομένα δομή απόλυτα φιλική προς τα παιδιά η οποία θα στηρίζεται στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη των ενηλίκων.

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος το Ινστιτούτο Παιδιού και Εφήβου επικοινωνεί με παραπάνω χώρους και παρέχει στους πελάτες του έκτωση στα αντίστοιχα προγράμματα.