Λυκούργου 6 Χαλάνδρι - 
logo

Άσκηση για την ενίσχυση του περιγραφικού λόγου "Δείξε και Πες".

Τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, πέρα από τα σωστά αρθρωτικά πρότυπα που βοηθούν στην σωστή παραγωγή της ομιλίας χρειάζονται ενίσχυση στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου αλλά και στον περιγραφικό τους λόγο ώστε να γίνουν σωστοί επικοινωνιακοί παρτενέρ. 
Μια δραστηριότητα που συνδυάζει όλα τα παραπάνω αλλά και την ανάπτυξη της  αυτοπεποίθησης όταν το παιδί μιλάει (μελλοντικά και την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης για δημόσια ομιλία) είναι η άσκηση "Δείξε και Πες".
Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο σχολικό πλαίσιο όσο και στο περιβάλλον του σπιτιού. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτογραφία από ένα προσωπικό αντικείμενο του παιδιού. Κάθε παιδί σηκώνεται όρθιο μπροστά στους συμμαθητές του, δείχνει την φωτογραφία με το αντικείμενο που επέλεξε και το περιγράφει. Σε περιπτώσεις που το παιδί δυσκολεύεται μπορούμε να κάνουμε και εμείς ερωτήσεις που το βοηθούν στην σωστή περιγραφή του αντικειμένου. 

Βασιλειάδης Παναγιώτης, λογοθεραπευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για περισσότερα άρθρα και ιδέες.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram