Λυκούργου 6 Χαλάνδρι - 
logo

Παιδοψυχολογική Υποστήριξη / Συμβουλευτική Γονέων

Είναι φυσιολογικό τα παιδιά να βιώσουν περιστασιακά κάποια προβλήματα καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Βιώνουν συγκρούσεις στο σπίτι πάνω σε θέματα όπως είναι η εκπαίδευση της τουαλέτας, ο ύπνος και το διάβασμα. Θα υπάρξουν προβλήματα μέσα στην οικογένεια διότι τα παιδιά επιχειρούν να δημιουργήσουν μια προσωπική ταυτότητα.

Όταν ένα παιδί αρχίζει να αντιμετωπίζει νέες καταστάσεις, απαιτήσεις και προσδοκίες, είναι σύνηθες να βιώσει συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα τα οποία αποτελούνται από αισθήματα λύπης, φόβου και θυμού. Αυτές οι αντιδράσεις τείνουν να είναι σύντομες και συνήθως δεν επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή του παιδιού.

Ωστόσο αρκετές φορές οι πιέσεις της καθημερινότητας μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ζωή ενός παιδιού και οι προσπάθειες των γονέων να βοηθήσουν το παιδί τους μπορεί να είναι ανεπιτυχής.

Αξιολόγηση Συμβουλευτικής Γονέων

Σε ποιες περιπτώσεις το παιδί μου πρέπει να δει παιδοψυχολόγο;
Όταν οι δυσκολίες του παιδιού παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της οικογένειας, ακόμα και αν το παιδί δεν έχει διαταραχθεί από αυτή την περίσταση.
Το παιδί σας μπορεί να επωφεληθεί από έναν παιδοψυχολόγο όταν:

Αναπτυξιακή καθυστέρηση στην ομιλία

Μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία

Διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ)

Προβλήματα συμπεριφοράς (θυμός, ενούρηση, διατροφικές διαταραχές κ.α.)

Σημαντική πτώση στους βαθμούς

Κατάθλιψη, μελαγχολία

Απομόνωση

Κοινωνική απόσυρση

Θύμα εκφοβισμού

Υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά (όπως το δάγκωμα, κλωτσιές, ξυλοδαρμός)

Ξαφνικές αλλαγές στην όρεξη (ιδιαίτερα σε εφήβους)

Αϋπνία ή αυξημένη υπνηλία

Υπερβολικές απουσίες στο σχολείο

Ξαφνικές εναλλαγές της διάθεσης

Κακοποίηση

Βία και άλλα πολλα

Αξιολόγηση Συμβουλευτικής Γονέων

Τα παιδιά τα οποία δεν είναι ακόμη σχολικής ηλικίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το να δουν έναν αναπτυξιολόγο εάν υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην ομιλία, στο περπάτημα καθώς και αν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Οποιοδήποτε και αν είναι το πρόβλημα το οποίο απασχολεί το παιδί σας, στο Ινστιτούτο Παιδιού & Εφήβου μπορούμε να του/της μάθουμε τις δεξιότητες εκείνες τις οποίες θα τον/την βοηθήσουν να αισθανθεί καλύτερα και να συμβουλεύσουμε τους γονείς σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να στηρίξουν το παιδί τους. Παρέχουμε  υποστήριξη στους γονείς, προωθούμε την αλλαγή και την προσαρμογή όλης της οικογένειας. Μέσα από την κατανόηση της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, τα μέλη της οικογένειας υποστηρίζονται, ώστε να επιτύχουν ρεαλιστικές αλλαγές και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Με ενδιαφέρον, φροντίδα και σεβασμό υποστηρίζουμε τους γονείς να διερευνήσουν την κατάσταση της οικογένεια, να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους και να χειριστούν τα προβλήματα πιο αποτελεσματικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για περισσότερα άρθρα και ιδέες.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram